Життя Вінниці як воно є...
Субота, 05 грудня 2020

Бисквіт на кип'ятку

До того як натрапила на одному з кулінарних сайтів на цей рецепт, з бісквітним тістом не "товаришувала" )). Майже всі експерименти були невдалими, поки не спробувала цей. Він не забирає багато часу, містить доступні інгрідієнти і виходить пишний та смачний бісквіт, тому рекомендую спробувати. 

Отже, інгрідієнти:

  • 4 яйця
  • 1 стакан цукру
  • 1 стакан муки
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 3 столові ложки кип'ятку

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 180С. Форму для випікання (у мене роз'ємна кругла 23см)застелити пергаментом або змастити просто вершковим маслом та присипати мукою.
  2. Яйця збиваємо з цукром до біловатого кольору.
  3. Муку змішуємо з розпушувачем.
  4. Обережно просіяти муку з розрихлювачем в суміш з яйцями та цукром і все вимішати до однорідної маси. Було помічено, що муку вимішувати краще обережно вручну (вінчиком, наприклад), не блендером, тоді тісто получається ще пишнішим.
  5. Далі додаємо в тісто олію. Перемішуємо.
  6. Додаємо кип'яток і знову все перемішуємо.
  7. Виливаємо тісто у форму і ставимо у розігріту до 180С духовку на 30-40хв. На готовність тісто можна перевірити дерев'яною шпажкою. Якшо вона суха і тісто не прилипає до неї - значить бісквіт готовий. Дати охолонути у формі 10-15хв і дістати його з форми. Можна розрізати навпіл і змастити кремом. Дуже смачно зі сметанним кремом.

Хай смакує! ;-)

Щоб додати коментар, Вам необхідно  Авторизуватися

  11 березня 2016р.
Написати повідолення або повідомити про помилку на цій сторінці