Життя Вінниці як воно є...
П'ятниця, 17 серпня 2018

Різниця між посвідкою на тимчасове та постійне місце проживання в Україні

Основні правила отримання посвідки на постійне проживання в Україні

У разі, якщо іноземцю необхідно тривале перебування в Україні (перевищення перебування визначеного в візі) або більше 90 днів сумарно протягом 180 днів (щодо безвізового режиму) необхідно оформити посвідку на постійне місце проживання в Україні. Для оформлення тимчасової посвідки на проживання необхідно мати певні правові підстави: наявність офіційного дозволу на працевлаштування в Українівидане міським або обласним центром зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України членство іноземця в релігійних організаціях, підтверджене листом міністерства культури України наявність службової картки представника іноземної компанії або організації офіційне проходження очного навчання у Вищому навчальному закладі; наявність свідоцтва про шлюб з громадянином громадянкою України. наявність в іноземного громадянина свідоцтва про шлюб з іншим іноземним громадянином громадянкою, у якоговідкритий дозвіл на довгострокове перебування в Україні 


Іноземний громадянин має право самостійно або в супроводі кваліфікованих юристів звернутися в головне або районне управління міграційної служби України (в залежності від підстави отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні) з заявою та супутнім пакетом документів про видачу йому посвідки на тимчасове проживання в Україні. Перелік документів необхідних для первинного отримання посвідки на проживання в Україні за визначеними підставами: 
doc1.1. на підставі отримання дозволу на працевлаштування в Україні

заяву від іноземця на отримання тимчасової посвідки на проживання в Україні; 
клопотання приймаючої сторони компанії-роботодавця за підписом керівника і печаткою підприємства; 
оригінал виписки Центру зайнятості про дозвіл на працевлаштування в Україні іноземця-заявника 
нотаріально завірений переклад паспорта заявника іноземців з наявністю спеціальної одноразової візи тип «Д» (в разі отриманняпосвідки на тимчасове проживання заявітелем- іноземцем візового режиму) 
поліс медичного страхування виданими на термін дії дозволу на працевлаштування; 
матові фотокартки розміром 3,5х4,5 см. 4 шт. 
1.2. на підставі возз'єднання сім'ї (в разі якщо заявник іноземець перебуває в шлюбі з громадянкою громадянином України або з іноземним громадянином громадянкою у якого якої відкритий дозвіл на довгострокове перебування в Україні) 

заяву від іноземця на отримання тимчасової посвідки на проживання в Україні 
клопотання приймаючої сторони чоловіка дружини громадянина громадянки України або іноземного громадянина громадянки у якоговідкритий дозвіл на довгострокове перебування в Україні; 
оригінал свідоцтва про шлюб і його нотаріально завірена копія або нотаріально завірений переклад свідоцтва про шлюб якщо воно буловидано в іншій країні (а так само його обов'язкова легалізація, апостилізація в міністерстві закордонних справ у разі необхідності) 
нотаріально завірений переклад паспорта заявника іноземця з наявністю спеціальної одноразової візи тип «Д» (в разі отримання посвідки на тимчасове проживання заявітелем- іноземцем візового режиму) 
нотаріально завірена копія паспорта чоловіка дружини гр. Україна або нотаріально завірений переклад паспорта та оригінал дозволу на проживання чоловіка дружини іноземця 
поліс медичного страхування виданими на термін дії дозволу на працевлаштування; 
матові фотокартки розміром 3,5х4,5 см. 4 шт. 
1.3. на підставі членства іноземця в релігійних організаціях, підтверджене листом міністерства культури України 

заяву від іноземця на отримання тимчасової посвідки на проживання в Україні; 
клопотання приймаючої сторони релігійної організації за підписом керівника та печаткою підприємства поданого в міністерство культури України; 
нотаріально завірений переклад паспорта заявника іноземців з наявністю спеціальної одноразової візи тип «Д» (в разі отримання посвідки на тимчасове проживання заявітелем- іноземцем візового режиму) 
поліс медичного страхування виданими на термін дії дозволу на працевлаштування; 
матові фотокартки розміром 3,5х4,5 см. 4 шт.

Щоб додати коментар, Вам необхідно  Авторизуватися

  25 квітня 2017р.
Автор:

Nina Ivanenko

Про блог автора:

Переглянути усі пости

Найактивніші на сайті

Оля Марчук
Михаил Пселл
Написати повідолення або повідомити про помилку на цій сторінці